lauantai 5. marraskuuta 2016

Vegaaniset kaalikääryleet

Tänään aamulla väsättiin kaalikääryleitä lounaaksi ja jäipä niitä vielä päivällisellekin. En minä koskaan opi näitä rullaamaan yhtä taitavasti kuin mummoni, mutta ehkä minäkin sitten muutaman vuosikymmenen harjoiteltuani taidan tän homman vaikka silmät kiinni. Mummin kaalikääryleet on aina maailman parhaita, mutta halusin tehdä tänään vegaanisen version.

Tarvitset

Keräkaalin
Vettä ja suolaa

Täytettä varten:
Oliiviöljyä
3-4 valkosipulin kynttä
1-2 sipulia
n. 2dl täysjyväriisiä
kämmenellinen punaisia linssejä
n. 4dl vettä
sahramia ripaus
ripaus mustapippuria

Sekä voiteluun siirappia (minä käytin sitä itse tekemääni, mistä viime postauksessa kirjoitin)

Ekaksi poista kaalista kanta. Sitten keitä kaalia pehmeämmäksi suolatussa vedessä. Sillä välin valmista täyte: Kuullota sipulit ja riisi oliiviöljyssä. Lisää mausteet sekä linssit ja sen jälkeen vesi ja keitä niin kauan, että vesi on imeytynyt riiseihin. Huuhtele kidneypavut ja lisää joukkoon. Nosta kaali vedestä ja irroita siitä lehtiä. Laita täyte lehden alareunaan ja rullaa, muista kääntää sivut. Minä käytin kaapissa olleen puolikkaan keräkaalin ja sain silti 12 käärylettä, eli isosta kaalista tulee ainakin tuplasti enemmän. Voitele kääryleet siirappivedellä. Minä paistoin ensin 250 asteessa 15 min, minkä jälkeen laskin asteen 150:een ja paistoin vielä yli tunnin. Uunissa oli erillisessä astiassa vettä, mutta ensi kerralla laitan jotain keitinvettä kääryleiden paistoastiaan. Hyvää tuli nytkin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti